Komikern Lena Frisk har i över 15 år tränat blivande komiker att bli roligare och lyckas på ståuppscenerna, genom sin prisade ståuppklubb MACK. Sedan ett par år tillbaka har Lena varit aktiv som talarcoach och hjälper även föreläsare, ledare och chefer att bli bättre talare.

Som talarcoach arbetar hon med textens struktur, argumentation och scenisk framställan, för att budskapet ska bli så tydligt, spännande och väl framfört som möjligt. Med sin långa erfarenhet från scenen, vet hon hur publiken reagerar och kan därför som talarcoach utveckla talarens förmåga att få fram sitt budskap på ett mer effektivt, minnesvärt och personligt sätt.

Som fd dansare /danspedagog och klassiskt skolad sångare kan Lena dessutom allt om kroppsspråk och hur man ska hantera sin röst.

”Som komiker får man alltid ett tydligt kvitto på om budskapet (skämtet) gått fram, nämligen som ett skratt från publiken. Som föreläsare har man ofta en mer lyssnande publik som inte ger feedback på samma sätt. Och får man ingen feedback utvecklas man inte”

”I min roll som moderator har jag sett 100-tals föreläsningar som tyvärr blivit både väldigt otydliga och tråkiga. Och den vanligaste anledningen är att man vill vara korrekt. Man vill inte säga något felaktigt, inte glömma viktig statistik mm. Så det slutar med  för mycket information, för många budskap. Och gärna med förvirrande bilder. Det är då åhörarna diskret tar upp sina mobiler i knähöjd och spelar Candy Crush Saga, samtidigt som dom försöker se ut som att dom lyssnar. Men talaren märker ingen skillnad. Och får ingen konstruktiv feedback efteråt. För vem ska säga till chefen att budskapet var otydligt och tråkigt?”

Lena Frisk håller olika kurser och föreläsningar för att lära dig att bli en bättre talare.