Omstart

Hej o hopp.

Helgerna är avklarade, alla nyårslöften redan brutna, januarifattigdomen förbi och vi är mitt i oxveckorna, då vi likt oxar drar alla bördor i en jämn plåga helt utan pauser (jaja oxarna är sedan länge pensionerade på fälten, och jag är en komiker…men tänk lite metaforiskt för h-vete)

Den skånska vintern är till för eftertanke….och lidande…men det är också då man får nya insikter.

Som t.ex att jag behöver se över min hemsida. Den har stått och stampat på samma fläck lika länge som Martin Timell hamrat snett i TV4!

Så dags för nystart.

Eller rättare sagt OMstart.

För det är då man ser till att alla OM blir av. Ni vet:

-OM jag skulle ta och rensa i källaren

-OM jag kunde gå ned 10 kg och börja träna

-OM jag kunde få min man att gå ned 10 kg och börja träna…

Med hjälp av Malmövädrets gråa uttråkande vinterväder, helt utan känslomässiga toppar (det är ju i december vi skåningar upprörs av snö och halka) så föds nya tankar och idéer och en lust att göra alla (nåja vissa) OM till verklighet.

I alla fall är det så i min hjärna i januari. Andra har kanske sin mest hektiska tid i jan/feb, men i en komikers vardag är det ganska stiltje då.

Alla fester, KICK OFFS, utbildnings och inspirationsdagar är pausade och behovet av en komiker är lika stort som bikinis på en Skottlands-semester.

Lite lite bättre är det med talacoachningen.

Företagen har också omstarter nu och får ibland insikter om hur tråkiga deras föredrag är. Och att man kanske ska ta in professionell hjälp av en talarcoach..

Och just det är något jag på allvar börjat med förra året, efter att ha fått en massa förfrågningar från annat håll än dom vanliga: ”ungkillesomvillblikomikermenredantyckeratthanärdetochintebehövergåenkurs-förfrågningar som jag haft i mer än 15 års tid. Dom kurserna är visserligen också kul, mest för att man får vara elak mot unga människor…

Men sedan ett par år har jag även fått mail och samtal av chefer, föreläsare,  projektledare mm som velat förbättra sina tal.

Och det är såååå kul.

Dels för att jag är bra på det, och vet vad som händer i en publik, vad dom tänker och känner (låt detta vara slut snart…)

men också för att jag får träffa så intressanta människor och nya branscher som jag inte visste ett skvatt om.

Så med denna arbetsuppgift på min nyaste sträng på min lyra (vem vet vad en lyra är nuförtiden?) så behöver ju hemsidan få en rejäl Omstart.

Och den börjar NU!

© 2024 Lena Frisk | Webbplatsen är byggd av Pixelbruket