Trump som talare

Lite läskigt är det för en talarcoach att se hur en ”rå” talare som Trump lyckas påverka sina åhörare. Med hans åsikter borde han vara förminskad till ett Kalle Anka-parti i marginalen.

Men det är just med sin enkla råa argumentation-teknik han vunnit framgångar tror jag. Givetvis har hans kändisskap gjort sitt, ihop med det faktum att han är en mångmiljardär som har råd med en massa utspel och TV-kampanjer förstås.

Men hans sätt att tala är det som nu håller på att ta honom till presidentposten (gud förbjude)

Genom att uttrycka sig så diametralt olika från alla dom andra kandidaterna, utmärker han sig och ger politikertrötta väljare ett helt annat språk att reagera på. Det är inte så balanserat och eftertänksamt, utan fullt av starka uttryck, känslor och sånt som man säger privat till sina vänner. Man känner igen sin frustation. Genom att inte vara diplomatisk tränger han igenom rutan och in till folk som känner  ”ja nu får det vara nog, jag vet inte hur, men nu får det vara nog”

Dock har nog inte Trump heller någon bra koll på hur…

En annan talare som använder sig av en effektiv talteknik är Bernie Sanders. En politiker som kommit in förhållandevis sent i processen och nästan utan medel närmar sig Hillary Clinton i mätningarna. Men genom att var en otroligt duktig och effektiv talare har han nått fram med sitt budskap. Han eldar massorna genom att skapa bilder, personliga berättelser som man lätt förstår. Han bygger pedagogiskt upp visioner och framtidshopp. Han glömmer aldrig vad som är det viktigaste i sitt budskap, det återupprepar han hela tiden. Mycket effektivt.

Så antingen du gillar demokrater eller republikaner så kan du se hur de olika kandidaterna når fram med sina olika retoriska förmågor.

Själv hoppas jag amerikanska folket ser igenom Trump!

© 2024 Lena Frisk | Webbplatsen är byggd av Pixelbruket